Julkaistu24.01.2014JulkaisijaAri Asikainen

Työyhteenliittymä Telog Oteran on toteuttanut Etelä-Karjalan ensimmäisen valokuituverkon, joka mahdollistaa uuden sukupolven verkkopalveluiden käytön. Savitaipaleen Paimensaaren valokuituverkko valmistui ennätysajassa joulukuussa 2013 ja otetaan käyttöön asunto- ja viestintäministeri Pia Viitasen läsnä ollessa 24.1.2014.

Paimensaaren asukasyhdistys valitsi työyhteenliittymä Telog Oteranin toteuttamaan Etelä-Karjalan ensimmäisen valokuituverkon  Savitaipaleen Paimensaaren alueelle. Nyt käyttöönotettava valokuituverkko toteutettiin asukaslähtöisenä hankkeena Paimensaaren asukasyhdistyksen vetämänä. Alueen vakituiset asukkaat, kesäasukkaat ja alueen yrittäjät saavat käyttöönsä nopean valokuituverkon ja uuden sukupolven verkkopalvelut. Valokuituverkko tuo kunnalle merkittävän edun kuntien välisessä kovassa kilpailussa uusista asukkaista ja nykyisten säilymisestä.

– Olemme iloisia, että hankkeemme on huomattu valtakunnallisestikin ja asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen  tuo valtiovallan terveiset käyttöönottojuhlaamme, sanoo Kari Kotirinta, puheenjohtaja, Paimensaaren asukasyhdistys ry. – Kyseisessä projektissa asukasyhdistys oli erittäin aktiivinen. Mm. kunnan asukkaat tekivät talkootyönä tonttiyhteydet ja näin säästettiin resursseissa. Oli myös hienoa huomata, kuinka saumattomasti yhteistyö sujui tilaajan ja toimittajan välillä.

Nyt käyttöönotettu verkko kuuluu Laajakaista kaikille 2015 –hankkeeseen ja toimii pilottina muille Etelä-Karjalan kylille.

– On kunnia-asia olla tekemässä yhteiskunnallisestikin merkittäviä tekoja. Tehty sopimus ei ainoastaan tue yhtiöidemme kasvutavoitteita, vaan toimii teknologiamurroksen mahdollistajana uusien palvelujen osalta luoden tehokkaan työympäristön asuinpaikasta riippumatta, sanoo Ari Asikainen, Telog Oy:n toimitusjohtaja.

Valokuitu on tehokkain ja pitkäikäisin tiedonsiirtotapa, joka tarjoaa tulevaisuuden palveluita jo tänään. Kyseessä ei ole ainoastaan nettiyhteys, vaan muun muassa häiriötön TV-kuva, etätyömahdollisuudet, viihde- ja pelipalvelut, turva- ja kameravalvontapalvelut sekä varmennus- ja puhepalvelut.

Lisätietoja hankkeesta: www.paimensaari.fi.

 

Ajankohtaista
Ota yhteyttä

Olethan empimättä yhteydessä, jos jokin jäi askarruttamaan, vastaamme mielellämme!

Lataa esite