Julkaistu21.06.2017JulkaisijaAri Asikainen

 

Mikrosahaus nopeuttaa rakentamista
 
Netel Oy toi Suomeen Ruotsissa pitkään Netel Group Ab -konsernissa kehitetyn tekniikan valokaapeliverkkojen rakentamiseen taajamaolosuhteisiin. Tekniikka mahdollistaa noin kymmenkertaisen rakentamisnopeuden perinteisiin menetelmiin verrattuna asukas- ja liikennehaitan samalla minimoituessa.
 
Valokaapeliverkkojen rakentamista taajamissa on hidastanut perinteisen kaivuutekniikan hitaus, työnaikainen haitta sekä kalliit jälkityöt. Mikrosahaus-menetelmää on kehitetty Netel-konsernissa vuosia ja viimeisen viiden vuoden aikana se on vakiinnuttanut paikkansa taajamien ensisijaisena valokaapeliverkkojen toteutustapana Ruotsissa. Viime vuonna Netel toteutti Ruotsissa noin 500 km tällä tekniikalla taajamiin valokaapeliverkkoa sisältäen yli 25.000 huippunopeaa valokuituliittymää.
 
Netel Oy julkisti tekniikan Suomeen tulon eilen 20.6.2017 Osuuskunta Kuitu 16 projektissa Hausjärvellä työnäytöksellä. ”Toteutustekniikka kiinnostaa asiakkaitamme ja uskommekin tämän edesauttavan investointipäätöksien tekemistä taajamien valokaapeliverkkoihin. Verkkojen rakennuttajat arvostavat toteutuksen nopeutta ja rakentamisalueen asukkaat lähes häiriötöntä rakentamista. Alue on liikennöitävissä koko työmaan ajan ja maansiirtotöitä jälkipinnoituksineen ei tarvita lainkaan.”, kertoo Netel Oy:n Kiinteät tele- ja sähköverkot liiketoiminnan johtaja Jukka Kapela.
 
”Alueen asukkaat olivat tyytyväisiä, kun mikroputkien asennus uudella mikrosahaustekniikalla ei juurikaan häirinnyt heidän elämäänsä. Kulku kotiin oli mahdollista kapean uran yli koko ajan. Toivottavasti tämä lisää asiakkaidemme uskoa hankkeemme laadukkaaseen ja asukkaat huomioon ottavaan valokuituverkon toteuttamiseen ja rohkaisee mahdollisimman monen tilaamaan liittymän.” toteaa Pauli Pullinen Osuuskunta Kuitu16:sta.
 
Mikrosahaustekniikassa valokaapeliverkon mikroputkisto sahataan suoraan asfalttiin tierakenteeseen 40 cm syvyyteen 24 mm leveään railoon, joka täytetään erikoisorastuksella tiivistäen. Pinnoitus tehdään Netelin patentoimalla bitumilla, joka täyttää asfalttipaikkauksien korkeimmat laatuvaatimukset. Toteutusprosessi koneiden ja työmenetelmien osalta on vuosia kehitetty Ruotsissa ja se on saavuttanut laajan hyväksynnän markkinoilla operaattoreiden ja lupaviranomaisten keskuudessa.
 
Netel toi Suomeen mikrosahaustekniikan
 
Lisätietoja:

Jukka Kapela
Liiketoimintajohtaja, Kiinteät tele- ja Sähköverkot
Netel Oy
Jukka.kapela@netel.fi
050 5066 757

Ajankohtaista
Ota yhteyttä

Olethan empimättä yhteydessä, jos jokin jäi askarruttamaan, vastaamme mielellämme!

Lataa esite