Julkaistu05.09.2018JulkaisijaAri Asikainen

 

Mikrosahaus Netel Oy

 

Tehdyt sopimukset kattavat useiden pääkaupunkiseudulla sijaitsevien alueiden valokaapeliverkon suunnittelun ja rakentamisen.

Työt on käynnistetty kesän aikana, ja ensimmäisen alueen osalta on jo suurin osa asiakasyhteyksistä kytketty. Netel toteuttaa osan verkonrakentamisesta mikrosahaustekniikalla. Mikrosahaus on nopea ja liikenteelle sekä asukkaille vähän häiriötä aiheuttava menetelmä. Se soveltuu erityisesti kattavasti asfaltoiduille asuntoalueille, missä perinteisesti verkkoa rakennettaessa jouduttaisiin laajoihin maanvaihto- sekä jälkiasfaltointitöihin. Mikrosahaustekniikalla valokaapelit upotetaan suoraan asfalttiin timanttiterällä leikattuun uraan. Ura täytetään sekä päällystetään välittömästi asennuksen jälkeen, jolloin jälkitöitä, kuten asfaltointia, ei tarvita lainkaan.

”Sopimus on Netelille erittäin merkittävä jatko Telian kanssa käynnistyneeseen yhteistyöhön ja samalla hieno mahdollisuus soveltaa uusimpia toteutusmenetelmiämme rakentamisessa valokaapeliverkkojen kasvavassa markkinassa”, toteaa Sähkö- ja kiinteät tietoliikenneverkot yksikön johtaja Jukka Kapela.

”Avoin kuitu –rakentaminen on yksi Telian kärkihankkeista, jossa Telia rakentaa yhteistyökumppaneidensa kanssa valokuitua pientaloalueille ja tarjoaa siten asukkaille mahdollisuuden saada nopeimmat mahdolliset yhteydet käyttöönsä. Tavoitteena on myös edistää uusia rakentamismenetelmiä, kuten mikrosahausta, jossa Netelillä on hyvää osaamista ja aiempaa kokemusta. Netel on ollut Telian kumppani useiden vuosien ajan, ja tämän sopimuksen myötä yhteistyö laajenee entisestään”, kertoo Telian Deployment-yksikön vetäjä Jukka Huhtanen.”

Ajankohtaista
Ota yhteyttä

Olethan empimättä yhteydessä, jos jokin jäi askarruttamaan, vastaamme mielellämme!

Lataa esite