Julkaistu09.05.2017JulkaisijaAri Asikainen

Caruna siirtää sähköverkkoa maan alle suojaan sään vaihteluiden aiheuttamilta sähkökatkoilta ja parantaa noin 2 160 asiakkaan sähkönjakelun luotettavuutta. Parannushanke työllistää suoraan noin 58 henkilöä, ja sen arvo on noin 5,8 miljoonaa euroa.

Maakaapelointihankkeen kaivutyöt on aloitettu huhtikuussa 2017, ja ne kestävät arvion mukaan marraskuuhun 2017. Kaapelointeja tehdään laajalla alueella Noormarkun ja Söörmarkun ympäristössä, taajamissa sekä maaseudulla. Vanhan verkon purkutyöt ajoittuvat syksylle ja talvelle 2017–2018.

”Viemme Porissa maan alle noin 104 kilometriä keskijännitekaapelia ja rakennamme noin 114 ympäristöystävällistä puistomuuntamoa. Lisäksi lisäämme sähköverkkoon automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteessa. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannamme huomattavasti asiakkaidemme sähkönjakelun toimitusvarmuutta”, kertoo hankepäällikkö Joonas Hämäläinen.

Carunan Porin työkohteiden urakoitsijakumppani on Netel Oy. Teiden varsilla kulkee urakoitsijan kaivinkoneita ja muuta ajoneuvokalustoa upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä.

Kaapelointi osa vuosikymmenen kestävää verkonparannushanketta

Porin Noormarkun maakaapelointiprojekti on osa Carunan laajamittaisia investointeja sähköverkkoon Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Suomen sekä Satakunnan verkkoalueilla. Verkonparannushankkeen tavoitteena on, että Carunan 82 000 kilometrin mittainen verkko on saneerattu vuoteen 2028 mennessä, jotta se vastaa Carunan asiakkaiden ja yhteiskunnan odotuksiin.

Maakaapeloinnin lisäksi Caruna parantaa sähköverkon luotettavuutta myös muilla teknisillä ratkaisuilla sekä hoitamalla sähkölinjojen lähellä olevia metsäalueita.

Ajantasaiset tiedot valmistuneista sekä käynnissä ja suunnitteilla olevista verkonparannusprojekteista löytyvät projektikartasta osoitteesta https://projektikartta.caruna.fi/fi/.

Ajankohtaista
Ota yhteyttä

Olethan empimättä yhteydessä, jos jokin jäi askarruttamaan, vastaamme mielellämme!

Lataa esite