Julkaistu28.10.2020JulkaisijaAri Asikainen

Caruna nykyaikaistaa lähes 50 000 asiakkaansa sähkönjakelua Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen taajama-alueilla – kumppaniksi Netel Oy

Caruna uudistaa kumppaneidensa kanssa Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen taajama-alueiden sähkönjakelua vastaamaan nykyistä paremmin sähkönkäytön tulevaisuuden tarpeisiin. Vielä tämän syksyn aikana alkavaan, Lähikaapelihankkeen nimellä kulkevaan projektiin on juuri valittu kumppaniksi Netel Oy, jonka kanssa sähköverkkoa uudistetaan ja parannetaan seuraavan neljän vuoden ajan.

Nyt alkavaan verkonparannushankkeeseen yhteisrakentamiskumppaneiksi haetaan aktiivisesti mukaan myös kuntia, jotka uusivat katuvaloverkostoaan sekä alueella valokuituverkkoa rakentavia teleoperaattoreita.

”Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella, kuten monissa muissakin suurissa kaupungeissa, sähkönkäyttö lisääntyy vääjäämättä lähivuosina. Tähän kasvuun on nyt varauduttava, jotta sekä kotitaloudet että alueen eri kokoiset yritykset voivat toimia häiriöttömästi myös jatkossa. Myös liikenne sähköistyy, mikä onkin välttämätöntä alueen kunnianhimoisten hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamiseksi”, Carunan sähköverkkojohtaja Kosti Rautiainen kertoo hankkeen vaikutuksista.

Käytännössä neljän vuoden sopimuskauden aikana vaihdetaan muun muassa 500 kilometriä ilmajohtoa maan alla kulkevaan säävarmaan kaapeliin. Maisemasta katoavat tuolta matkalta vanhat sähköpylväät, joiden matka jatkuu kierrätykseen.

”Olemme Netelillä tyytyväisiä, että voimme yhdessä Carunan kanssa rakentaa pääkaupunkiseudun asukkaille tehokasta infrastruktuuria. Pitkäjänteinen yhteistyö auttaa meitä kehittämään jatkuvasti myös omaa toimintaamme ja takaa meille vahvan työkannan tuleville vuosille”, Netelin liiketoimintajohtaja Stefan Ljunglin toteaa.

Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen Lähikaapeli -hankkeen suunnittelu aloitetaan tämän vuoden loppuun mennessä ja ensimmäiset rakennusyöt alkavat näillä näkymin syksyllä 2021.

Ajankohtaista
Ota yhteyttä

Olethan empimättä yhteydessä, jos jokin jäi askarruttamaan, vastaamme mielellämme!

Lataa esite