Julkaistu23.04.2021JulkaisijaAri Asikainen

Sähkönjakelija Caruna rakennuttaa jakeluverkkoa Lounais-Suomen verkkoalueella. Hanke sisältää verkkojen suunnittelun ja rakentamisen sekä vanhan ilmajohtoverkon purkutyöt. Kevään aikana alkavaan projektiin on juuri valittu kumppaniksi Netel Oy, jonka kanssa sähköverkkoa uudistetaan ja parannetaan kesään 2025 asti tämän sopimuksen puitteissa.

Nyt alkavaan verkonparannushankkeeseen yhteisrakentamiskumppaneiksi haetaan aktiivisesti mukaan myös kuntia, jotka uusivat katuvaloverkostoaan sekä valokuituverkkoa rakentavia teleoperaattoreita.

”Sähkönkäyttö lisääntyy vääjäämättä lähivuosina kaikkialla. Tähän kasvuun on nyt varauduttava, jotta sekä kotitaloudet että alueen eri kokoiset yritykset voivat toimia häiriöttömästi myös jatkossa. Myös liikenne sähköistyy, mikä onkin välttämätöntä Suomen kunnianhimoisten hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamiseksi”, Carunan sähköverkkojohtaja Kosti Rautiainen toteaa.

Neljän vuoden sopimuskauden aikana saneerataan noin 700 kilometriä olemassa olevaa verkkoa säävarmaksi ja täten parannetaan merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta alueella.

”Tämä sopimus on Netelille tärkeä ja mieluisa, näin voimme yhdessä Carunan kanssa jatkaa pitkäjänteistä yhteistyötä Lounais-Suomen alueella. Tämä yhteistyö varmistaa jatkuvan yhteisen tekemisen kehittämisen sekä takaa meidän osaavalle ja omistautuneelle tiimille vahvan työkannan tuleville vuosille. Hanke myös työllistää merkittävän määrän pääosin paikallisia yhteistyökumppaneitamme”, Netelin liiketoimintajohtaja Stefan Ljunglin toteaa.

 

Lisätietoja:

Carunan mediapuhelin 020 520 5500

Netel Oy: Liiketoimintajohtaja Stefan Ljunglin, p. 040 088 7509, stefan.ljunglin(a)netel.fi

Caruna huolehtii sähkönjakelusta sekä ylläpitää, kunnostaa ja rakentaa säänkestävää sähköverkkoa noin 700 000 asiakkaalleen Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Verkon toimintaa valvotaan ympäri vuorokauden, jotta asiakkaille voidaan taata mahdollisimman häiriötön sähkönsaanti kaikissa olosuhteissa. Säänkestävä, älykäs sähköverkko luo myös pohjan tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa digitaaliset palvelut kasvavat, liikenne sähköistyy ja kuluttajasta tulee energian tuottaja.

www.caruna.fi, Twitter @CarunaSuomi

Netel-konserni on tietoliikenne- ja sähkönsiirtoverkkojen asiantuntija Skandinaviassa ja Saksassa vuodesta 2000. Suomessa Netel Oy työllistää valtakunnallisesti suoraan 45 henkilöä ja kumppaniverkostonsa kautta noin 400 henkilöä mobiili-, valokuitu- ja sähköverkkohankkeissa.

Ajankohtaista
Ota yhteyttä

Olethan empimättä yhteydessä, jos jokin jäi askarruttamaan, vastaamme mielellämme!

Lataa esite