Julkaistu20.06.2013JulkaisijaAri Asikainen

Telog Oy ja Elenia Oy ovat sopineet säävarman sähköverkon toteuttamisesta Seinäjoen Manunkylälle ja Veneskoskelle.

Elenia Oy on sähköverkkoyhtiö, joka palvelee 410 000 kotitalous-, yritys- ja yhteiskunta-asiakasta yli sadan kunnan alueella Päijät-  ja Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Elenia parantaa sähkönjakelun varmuutta Elenia Säävarma -hankkeissaan maakaapeloimalla sähköverkkoa turvaan myrskyiltä, ukkosilta ja lumikuormilta. Elenian säävarman sähköverkon rakentamista voi seurata netissä www.elenia.fi.

Telogin kanssa tehty sopimus sisältää Elenia Säävarman sähköverkon toimittamisen Seinäjoen Manunkylään ja Veneskoskelle sekä siellä olemassa olevan ilmaverkon purkamisen. Telog toimittaa projektin Elenialle avaimet käteen –palveluna, jolloin asiakas saa laadukkaan kokonaisvaltaisen palvelun todella helposti. Telogin uusi, innovatiivinen verkostomainen projektinjohtomalli sopii erinomaisesti tämän kaltaiseen projektiin, joka sisältää 20 kV liityntäverkon maakaapeloinnin, aina luvituksista asennuksiin.

– Olemme valokaapelipuolella jo osoittaneet Telogin verkostomaisen projektinjohtomallin toimivan erinomaisesti. Prosessien ollessa samankaltaisia on Telogin laajentuminen energiaverkkojen toteuttajaksi luonnollinen jatke yrityksen elinkaaressa, sanoo Jukka Kapela, Telog Energialiiketoiminnan johtaja.

Nyt toteutettava säävarman sähköverkon toimitus on osa tulevaisuuden älykästä sähköverkkoa, jossa hyödynnetään uutta teknologiaa ja edistetään Suomen sähkömarkkinoiden toimintaa. Telog Energialiiketoiminnan strategiana on laajentua merkittäväksi toimittajaksi myös tällä saralla.

Yhteiskunnan, yritysten ja kotien arki ei suju ilman sähköä, ja elämämme sietää yhä vähemmän sähkökatkoja. Nyt toteuttavalla projektilla parannetaan sähkön laatua eli laajennetaan häiriötöntä ja varmaa sähkönsaantia. Sähkökatkot tulevat kalliiksi kaikille ja yhteiskunnan perustan pitää toimia.  Maakaapeloitu sähköverkko on säävarma. Sitä eivät tuulet, tuiskut eivätkä ukkoset vaurioita.

Ajankohtaista
Ota yhteyttä

Olethan empimättä yhteydessä, jos jokin jäi askarruttamaan, vastaamme mielellämme!

Lataa esite