Julkaistu05.11.2012JulkaisijaAri Asikainen

Verkko-osuuskunta Kuuskaista valitsi Työyhteenliittymä Telog Oteranin toteuttamaan uuden sukupolven verkkopalveluitaan Keski-Suomeen.

Kymmenvuotisjuhlavuottaan viettävä verkko-osuuskunta Kuuskaista hallinnoi ja toimittaa Keski-Suomeen seutukuntiensa asukkaille ja yrityksille valokuituverkkoa sekä uuden sukupolven verkkopalveluita. Kyseessä on Suomen suurin seutuverkko ja nyt aloitettu hanke on kooltaan ja investoinniltaan valtakunnallisesti erittäin merkittävä.

– Keski-Suomen kunnat ja Kuuskaista näyttävät nyt muulle Suomelle suuntaa siinä, kuinka tehdään avoin tiedon valtatie kerralla kaikille palveluille ja monen sukupolven käytettäväksi, toteaa Verkko-osuuskunta Kuuskaistan toimitusjohtaja Petri Naukkarinen.

Työyhteenliittymä Telog Oteran aloitti lokakuussa valokuitutekniikalla toteutettavien huippunopeiden verkkoyhteyksien toteuttamisen Jyväskylän, Kuhmoisten, Toivakan ja Uuraisten alueelle. Valokuitu on pitkäikäisin ja energiatehokas tiedonsiirtotapa, joka tarjoaa tulevaisuuden palveluita jo tänään.

– Olemme yhdistäneet Telogin teleteknisen osaamisen  ja Oteranin maanrakennustaidot, ja näin voimme tarjota parhaan mahdollisen kokonaisvastuullisen toimituksen Kuuskaistan käyttöön, kertoo Telog Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kapela.

Nyt aloitettu hanke kuuluu Valtion Laajakaista kaikille 2015 – hankkeeseen, jonka tavoitteena on mahdollistaa huippunopean 100 megan nopeudella toimiva laajakaistayhteyden saatavuus enintään kahden kilometrin etäisyydellä yli 99 prosentissa vakinaisia asuntoja sekä yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden vakinaisista toimipaikoista vuoden 2015 loppuun mennessä.

– Haluamme toteuttaa hankkeen tehokkaasti ja laadukkaasti yhteistyössä osaavan verkostomme kanssa, sanoo Oteranin toimitusjohtaja Jukka Muhonen.

Lisätietoja:
Petri Naukkarinen, toimitusjohtaja, Verkko-osuuskunta Kuuskaista
Puh. 0400 833900, sähköposti: petri.naukkarinen(at)kuuskaista.com

Jukka Kapela, toimitusjohtaja, Telog Oy
Puh. 050 506 6757, sähköposti: jukka.kapela(at)telog.fi

Jukka Muhonen, toimitusjohtaja, Oteran Oy
Puh. 0400 694 497, sähköposti: jukka.muhonen(at)oteran.fi

Ajankohtaista
Ota yhteyttä

Olethan empimättä yhteydessä, jos jokin jäi askarruttamaan, vastaamme mielellämme!

Lataa esite