Julkaistu14.11.2013JulkaisijaAri Asikainen

Lehdistötiedote

Työyhteenliittymä Telog Oteran on tehnyt sopimuksen Verkko-osuuskunta Kuitukanavan kanssa uuden sukupolven verkkopalveluiden toteuttamisesta vuosien 2013-2014 aikana.

Verkko-osuuskunta Kuitukanava valitsi Työyhteenliittymä Telog Oteranin toteuttamaan Asikkalan kunnan alueelle laajakaistahankkeen, jossa rakennetaan nopeaa valokuituverkkoa ja uuden sukupolven verkkopalveluita. Valokuituverkko tuo Asikkalan kunnalle merkittävän edun kuntien välisessä kovassa kilpailussa uusista asukkaista.

–       On kunnia-asia olla tekemässä yhteiskunnallisestikin merkittäviä tekoja. Tehty sopimus ei ainoastaan tue yhtiöidemme kasvutavoitteita, vaan toimii teknologiamurroksen mahdollistajana uusien palvelujen osalta luoden tehokkaan työympäristön asuinpaikasta riippumatta, sanoo Ari Asikainen, Telog Oy:n toimitusjohtaja.

Sopimus sisältää valokuituverkon toteuttamisen Verkko-osuuskunta Kuitukanavalle avaimet käteen –toimituksena. Alueen rakentaminen on meneillään ja loppuvuoden 2013 aikana ensimmäiset Asikkalan kunnan asukkaat saavat nopean netin käyttöönsä.

Työyhteenliittymä Telog Oteranin kumppaniverkostoon perustuva liiketoimintamalli mahdollistaa uusien paikallisten yrittäjien tulon markkinoille eli tehdyllä sopimuksella on myös paikallisesti työllistävä vaikutus.

Hanke kuuluu Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston tuen piiriin, jonka tavoitteena on elinvoimaisen ja toimivan maaseudun säilyminen. Asikkalan kunta osallistuu hankkeeseen 15 %:n tukirahoitusosuudella. Valokuitu on tehokkain ja pitkäikäisin tiedonsiirtotapa, joka tarjoaa tulevaisuuden palveluita jo tänään. Kyseessä ei ole ainoastaan nettiyhteys, vaan muun muassa häiriötön TV-kuva, etätyömahdollisuudet, viihde- ja pelipalvelut, turva- ja kameravalvontapalvelut sekä varmennus- ja puhepalvelut.

Lisätietoja:
Ari Asikainen, toimitusjohtaja, Telog Oy
Puh. 050 3676 755, sähköposti: ari.asikainen(at)telog.fi

Jukka Muhonen, toimitusjohtaja, Oteran Oy
Puh. 0400 694 497, sähköposti: jukka.muhonen(at)oteran.fi

 

Ajankohtaista
Ota yhteyttä

Olethan empimättä yhteydessä, jos jokin jäi askarruttamaan, vastaamme mielellämme!

Lataa esite